Vents de fins a 100 Km/h provoquen dos incendis forestals en la província de Castelló

El vent fort que va bufar anit, especialment al nord de la província, junt a l'escassetat de precipitacions que portem acumulant des de fa uns mesos han sigut letals i han provocat dos incendis forestals, l'un prop de la pressó d'Albocàsser i l'altre a la zona de la Tossa (de 50 i 10 hectàrees respectivament).

 

El més greu dels dos, el d'Albocàsser, es va declarar a les 00:15h de la matinada del dissabte a les proximitats del centre Penitenciari Castellón II i pel que sabem continua actiu en aquests moments. Estan tractant d'extinguir-lo 10 mitjans aeris en els quals es troben 5 avions Air-Tractor y 5 helicòpters. L'altre fou declarat ahir al migdia a Càlig. El perill d'aquest incendi fou que el vent va arrastrar-lo fins les proximitats d'una pirotècnia al terme de Benicarló. No se sap amb certesa l'origen del foc però si que va ser controlat durant el dia d'ahir. Aquest incendis no pillen per sorpresa, de fet el Centre de Coordinació d'Emergències ja havia declarat durant el dia d'ahir el risc de nivell 3, i per tant el màxim, d'Incendis forestals a tota la província de Castelló junt a l'avis de ratxes de més de 70 Km/h fet per l'AEMET.

 

El fort vent s'ha deixat sentir en tota la província i en moltes zones han superat els 100 Km/h com per exemple en El Bellestar que registraren anit una ràfega de 106 Km/h. A Catí el vent també s'ha deixat notar i hem arribat fins als 98 Km/h. A partir d'ara ha d'anar amainant, de fet avui ja està bufant més fluix. També cal destacar que està prevista una nova pujada de temperatures que fins i tot permetrà recuperar les màximes de 25ºC que vam tenir durant la setmana. En un principi no hi ha cap canvi a la vista i pareix que l'estiu s'allargarà fins al menys la segona quinzena del mes.

 

 

Més informació: 3x4.info

 

Escribir comentario

Comentarios: 0