Cauen més de 200 mm en menys de 24 hores

Una DANA ens ha afectat durant els anteriors dies deixant precipitacions generals a tota la Comunitat i xifres que superen els 200 mm en molts observatoris. 

 

Després d'un estiu i inicis de tardor molt secs han arribat les tant ansiades pluges i ho han fet com sol ser habitual en la nostra zona després d'un període sequia: de forma torrencial. I això només és el principi ja que per demà tornen les precipitacions. Hi ha activat un nou avís de l'AEMET per pluges que de nou podrien ser intenses i persistents i acumular fins a 130 mm en 24. 

 

Les pluges s'iniciaren dissabte i fou el litoral, especialment el sector nord el més beneficiat amb pluges que acumularen fins a 250 mm en en pobles com Vinaròs, localitat on es produiren nombrosos desperfectes que obligaren al centre d'emergències a activar l'alerta roja. Diumenge les pluges també afectaren pobles com Onda on també s'activà l'alerta roja i fins i tot tinguerem que lamentar la mort de quatre persones i la desapareció d'una altra. Amb el pas de les hores les tronades prelitorals anaren guanyant terreny i afectaren durant la tarde-nit a practicament tota la comunitat. Destaquen els 215 mm de Catí o els 258 mm d'Adsubia.

 

Al poble les pluges s'iniciaren pràcticament al temps que es tancava la jornada electoral i destacaren per la seva intensitat, fins i tot superior a 200 mm/h en alguns moments puntuals (uns 3,33 mm/minut). El pluviòmetre que el SAIH té al poble registrà una quantitat de 53 mm en una hora. Aquestes foren persistents durant tota la nit i actumularen fins a 215 mm. Per demà com citem anteriorment torna de nou a haver la possibilitat de pluges intenses.

 

A pesar que estem usant el terme sequera hi ha que fer notar una cosa, amb les precipitacions acumulades aquests dies ja hem superat la mitjana anual. I encara es poden acumular quantitats destacaques fins final d'any.

 

Registre amb les dades de precipitació dels diferents llocs que la comunitat

 

Mapa de pluges d'avui (21/11/2011):

 

 

Precipitació acumulada durant les 6 hores de màxima intensitat anit
Precipitació acumulada durant les 6 hores de màxima intensitat anit

Escribir comentario

Comentarios: 0