Nou canvi de temps de cara al cap de semana

Segons indiquen els models demà s'iniciarà un canvi de temps que es podria perllongar fins a principis del mes de febrer. Aquest es manifestarà en forma de davallada tèrmica i posibilitat de precipitacions. Les pluges de moment seran dèbils, però la situació es podria complicar de cara a finals de mes. Al llarg de la semana sabrem quines són definitivament les conseqüències d'aquest empitjorament del temps que podria dur, si es compleixen les condicions adeqüades, les primeres nevades a cotes baixes. Recordeu que en la zona de seguiment de la web s'aniran comentant les noves previsions.

 

El prinicipal culpable d'aquesta situació és l'anticicló situat al Nord-Oest rus que, amb vents d'origen siberià, refrescarà el temps a tota Europa. Qui més sofrirà les conseqüències d'aquesta davallada tèrmica serà la zona oriental, però que també podria afectar-nos degut al bloqueig de borrasques que es veurien obligades a variar la seva trajectoria habitual i davallar fins a les nostres latituds. Les previsions variaran substancialement depenent de com es comporte aquest, i de com actue junt a l'anticicló de les Azores.

 

La primera part d'aquest episodi d'inestabilitat es donarà durant les properes hores quan una petita baixa situada al sud peninsular es combine amb l'aire fred procedent del nord d'Europa. A més l'anticicló, que es situarà al Nord-Oest peninsular, impulsarà vents de gregal que injectaran la humitat necessaria perquè es generen precipitacions. 

 

Les pluges seran en principi dèbils i ens podran afectar tant divendres com durant les primeres hores de dissabte. La cota de neu es situarà en un principi bastant alta:1100-1200 msnm. No obstant anirà baixant progressivament conforme vaja entrant l'aire fred. Diumenge i dilluns la cota ja serà molt baixa: 400-600 msnm però, en aquest moment ja haurà passat la part més important de les precipitacions. Segons indiquen els models només quedarà la possibilitat d'algun ruixat dispers. Falta confirmar aquest darrer punt ja que la situació és molt difícil de previndre. Un canvi de situació de la bossa d'aire fred pot fer variar bastant el que final acabe passant. No obstant, el que sembla més previsible és l'entrada de vents de mestral que secarien bastant i disminuirien la probabilitat de precipitacions importants.

 

A hores d'ara no podem avançar més la previsió ja que els models discrepen molt a tres dies vista. El que està clar és que mentre continue l'anticicló situat damunt de Russia, continuarà el bloqueig rus propiciant que noves borrasques puguen afectar-nos. També es mantindrà l'ambient fred degut a que seguirà aportant aire fred a la zona europea. La situació que es presenta a nivell europeu és molt interessant i algunes zones podrien patir una entrada d'aires siberians de les que fa anys que no es recorden.

Escribir comentario

Comentarios: 0